Castellano | Català

Elaboració

Des de l'inici de la brotació s'anirà controlant els ceps, realitzant els tractaments necessaris i prudents fins arribat el moment de la collita. Modernes instal • lacions de premsat amb premses pneumàtiques on es treu només la flor del vi i de fermentació a temperatura controlada, permeten aconseguir uns vins de gran qualitat. Pel cava i el vi blanc se seguirà el procés de cupatges o barreges de les diferents varietats, un vegada hagi acabat la fermentació i els trasbalsos. Processos previs per determinar els tipus de cupatges que caldrà realitzar per obtenir posteriorment el vins bases per els diferents tipus de vins i caves.

Un cop estabilitzats els vins es procedirà uns als embotellar per vendre'ls com vins joves, aromàtics i afruitats, i els altres es farà el tiratge per al cava guardant les ampolles en la penombra de les caves ia una temperatura constant, ampolla a ampolla en en posició horitzontal, on es produirà la segona fermentació.

Els dintintos cupatges permetran la criança d'un mínim de tres anys per als tipus Nature, un mínim de dos anys per als Bruts, i per als secs i semi un mínim de 18 mesos.

Els vins negres de criança es guarden en bótes de roure un minim de 18 mesos després dels quals s'embotellen i es guarden en les caves on es van controlant fins al moment obtimo per sortir a la venda.